Wij zijn trots u te kunnen melden dat Anne Jan Hielema, klant van het eerste uur, op 3 maart 2024 is onderscheiden in zijn woonplaats Krasnystaw in Polen. Hij heeft veel betekend voor de stad en de regio. Hieronder kunt u lezen wat zijn betekenis is geweest voor de stad en hoe bijzonder het is om een van de weinigen te zijn, die deze onderscheiding ontvangen heeft.

De Nederlander is ereburger van Krasnystaw

Anne Jan Hielema uit Nederland is ereburger van de stad Krasnystaw geworden. – Dankzij de inzet en inspanningen van de heer Hielema zijn er ongeveer 300 nieuwe banen gecreëerd in Krasnystaw. De prijswinnaar is een ambassadeur van onze stad over de hele wereld en hij heeft een groot hart – legt Janusz Rzepka, voorzitter van de gemeenteraad van Krasnystaw, uit.

De resolutie over het toekennen van de titel van ereburger van de stad Krasnystaw aan Anne Jan Hielema is unaniem aangenomen. – Een groep inwoners van Krasnystaw diende een aanvraag in om een dergelijke titel aan de heer Hielema toe te kennen – legt voorzitter Janusz Rzepka uit.

Anne Jan Hielema werd in april 1955 geboren in de gemeente Dantumadeel in Nederland. In 2000 kwam hij voor het eerst naar Polen voor het internationale economische forum in Lublin en vanaf 2002 was hij medeorganisator van de bezoeken van Nederlandse ondernemers aan Polen. De heer Hielema werd verliefd op Polen en de Polen. Ook de economische potentie van ons land viel hem op. In 2004 vestigde hij zich definitief in Niemienice bij Krasnystaw, waar hij in 2006 samen met zijn vrouw Dorota het bedrijf “Doran” oprichtte, waarvan de activiteiten zich begonnen te richten op outsourcing in de metaalindustrie.

Het bedrijf groeide van jaar tot jaar en verhuisde in 2017 naar Krasnystaw. – “Doran” voert zakelijke activiteiten uit op het gebied van het leggen van internationale contacten, bemiddelt bij het afsluiten van contracten tussen Poolse producenten uit de metaalindustrie en aannemers uit West-Europa, evenals de Verenigde Staten van Amerika – legt Janusz Rzepka uit.

Volgens de motivering van het besluit om de heer Hielema de titel van ereburger van Krasnystaw toe te kennen, zijn er nog steeds twee bedrijven actief in de stad die zich hebben ontwikkeld dankzij de samenwerking met de Nederlander – Wemax Polska en Mazurek Metal. – Dankzij de inzet en inspanningen van de heer Anne Jan Hielema zijn er in Krasnystaw ongeveer 300 nieuwe banen gecreëerd voor de inwoners van de stad. Daarnaast promoot hij onze stad op de wereldwijde economische markt – benadrukt de voorzitter. De heer Hielema is ook bekend van zijn liefdadigheidswerk. De ondernemer krijgt de titel op 3 maart tijdens een gala ter ere van de 630e verjaardag van Krasnystaw.

Ereburgers van de stad Krasnystaw: Dr. Eng. Ryszard Rabiega, ingenieur Wacław Sennik, Wiltrud Wessel, prelaat priester Piotr Kimak, kanunnik priester Ryszard Winiarski, dr inż. Kazimierz Stołecki, Marek Suliga, Anne Jan Hielema.